Starten

Spillhuset tilbyr en fritidsaktivitet for dataspillinteressert ungdom. Spillhuset er drevet av unge gamere i samarbeid med Ungdom og fritid i Bærum kommune. På Spillhuset kan man spille dataspill og henge med andre som har samme interesse innenfor gaming. Vi vil også arrangere ulike workshops for spilldesign og pcbygging. Spillhuset startet med seks gaming PC-er, Nintendo Wii U, Playstation 3 og 4 og Nintendo 3ds XL. Det er også mulig å ta med egne bærbare PC-er og koble seg opp på nett.Vi kommer også til å arrangere egne filmkvelder og brett-spill kvelder, populært kalt Retro kveld.

Spillhuset består av dataspillinteressert ungdom i alderen 12-25 år. Gruppen startet 11 medlemmer. Dette er ungdom som lever og ånder for gaming og som har lyst til å gi et fritidstilbud til andre ungdom med samme interesse. Ungdommen jobber frivillig med Spillhuset. Spillhuset får veiledning av miljøterapeuter fra Utekontakten. Spillhuset-gjengen har samarbeidet siden slutten av 2014. Prosjektet startet med at Utekontakten og ungdommene holdt et heldagsseminar for folk i kommunen som møter ungdom som er interessert i dataspill. Seminaret ble holdt på Arena Bekkestua. Ungdommene holdt foredrag om gameres perspektiv på gaming og viste frem ulike type spill til de fremmøtte. Det var første gang mange av deltagerne prøvde dataspill. Seminaret ble en suksess.

Under evalueringen av seminaret dukket idéen opp om å etablere et sted hvor ungdom som er interessert i gaming kan komme og spille spill sammen med andre. Ungdommene møttes regelmessig sammen med Utekontakten og jobbet med å planlegge, skrive søknader, kjøpe inn utstyr og bygge pc-er. Underveis har Spillhuset-gjengen vokst. Det er kult at så mange ungdommer har lyst til å være med på å skape et sted for gaming i Bærum! Alle i Spillhuset-gjengen jobber frivillig. I tillegg til å holde åpent hver fredag, er Spillhuset med på å arrangere foredrag for ulike tjenester i kommunen som jobber med ungdom og for foreldre.

Spillhuset åpnet sine dører på Bekkestua i januar 2016.​ Lenke til avdeling Bekkestua

//Støtte fra Gjensidige

//Spillhuset åpnet ny avdeling på Helset i mai 2017. Lenke til avdeling Helset

//Arrengerer sitt første data-treff sommeren 2017. Lenke til SommerLan2017

/var/www/web/views/footer.php:24:
array (size=13)
 'id' => string '2' (length=1)
 'title' => string 'Spillhuset' (length=10)
 'url' => string 'spillhuset' (length=10)
 'top' => string 'com' (length=3)
 'no' => string '1' (length=1)
 'com' => string '1' (length=1)
 'theme' => string 'themes/spillhuset/index' (length=23)
 'footer' => string 'Spillhuset © 2016' (length=22)
 'access' => string '1' (length=1)
 'app_id' => string '' (length=0)
 'app_secret' => string '' (length=0)
 'default_graph_version' => string '' (length=0)
 'icon' => string '' (length=0)